20110628

teori pawer renjes

dulu en kecik-kecik sure tengok cerita action macam power rangers, masked rider, big bad bettleborg, & cyber cops.
semua dok gadoh nak jadi power renjes merah, power ranjes ijau tak pon power ranjes putih kan?

boleh gadoh kalau tak dapat. ni semua boleh dikatakan obsesi la kan? dapat jadi merah kira ketua, sapa ijau tu kira special punya,dan sapa dapat pawer renjes kaler biru biasanya budak yang bosan,loser atau tak banyak cakap.
tapi bila besaq benda ni sebenarnya tak hilang (kalau masih berkawan), yang dulu kaler merah still jadi macam leader sikit, yang hijau suka ikut kepala dia sahaja dan yang biru biasanya tak berapa cerdik takpun cerdik sangat tinggal dah power renjes lain. :(

dulu kecik-kecik kalau kita dapat satu benda mesti gila abeh kan dengan benda tu sat? macam power renjes season baru dengan watak-watak baru. sure dok selebek pasai benda tu ja.tapi bila dah lama-lama,ada ter-skip cerita tu kita dah start lupakan benda tu, jadi time power renjes tu kita pi main guli takpun main tepuk foto(tempat lain panggil apa pon taktau) sebab dah lupa*actually bosan* macam satu alsan kepada diri untuk lupa benda tu.

sama juagak bila besaq, katakan nak masok MLM ka nak exercise (jog,gym etc.) suka sangat berangan nak kaya, jadi tough lebih tapi bila terlepas sikit maybe buzy sangat kita akan start lupa benda tu.



okay...this post doesn't make any sense. i know derr.tapi ni sebagai alasan nak start balik belog.

3 comments:

tumirahkuncop said...

The power rangers thingy is indeed true!

Ayie a.k.a Nyei said...

aku power ranger biru name billy..kalau itam name tom..kalau pink name..urhh lupe miranda ape ke bukaannn!! siap kau!

gabangaban said...

tumirahkuchop. kannn??haha

nyei. tommy kaler ijau