20101021

lagenda NASIK KANDAR & NASIK GANJA

kesah bermula pada satu hari gua tumpang kete member nak gi kelas.
ondaway 2 jmpe mmbe tuan kete dulu.org KOLUMPO la asenye..
member die tanye kat perlis ni ape yang special??

tuan kete jawab KO KENE LA ASE NASIK GANJA WEH!!
member die terkesima jap dgr nasik ganja??(ade ganja ker).pelik tol nme
tuan kete gelak2 bangga.HAAA...Nasik ganja ni special...sedap mat..

member die pon tnye paseipa plak??

tuan kete ni jawab la

NASIK GANJA NIE DIORANG BUAT SPECIAL SKIT.XDE LA BUBOH GANJA DLM NASIK TAPI NASIK DIORANG MASAK DGN CARA  
RENJIS DENGAN AIR KETUM/BIAK....
mak aih...gua pon tersentap japp..gile pe!!
malas nak marah/keji/hina/kritik pendapat die.*sbb gua menumpang*-kene la jage ati.
dengan agak naif member tuan kete ni pon percaya laa....

bodoh la..besenye kalo ganja2 nie sebab sedap dan ketagih nak mkn lagi.tp ape gua tau pasal lagenda perlis kan??so,Wallahualam.

okay..dah setel part nasik ganja...member die dgn exited-nye bertanye ape lagi yg special??
tuan kete jawab lagi NASIK KANDAR PON POWER GAK.. 
aku diam jer...dah la aku org penang tibe2 mamat nie (tuan kete asal KOLUMPO) nak jawab ngn selamber badak...
yg betol2 ade kat penang aa..tapi cni pon okay gak -ACCEPTABLE

sekali lagi..lagenda nasik kandar pula dibentangkan...
kate2 tuan kete...
nasik kandar nie asalnye dulu golongan mamak2 jual kat kedai kecik....diesebabkan kedai tu kecik2...

macam KANDANG(WTF3!!!)..sbb tu la diorang  panggil NASIK KANDA(NG)..

ini dah kire disrespect dah nie!!hahaha.

setahu beta sebagai orang penang nasik kandar tu sebab org dulu2 jual nasik dgn care jalan sekampung.nasik dan lauk di-KANDAR(macam apek dulu2 siram pokok)ade kayu tgh2..kat setiap ujung ade barang bagi stable..

so, pengajaran jangan pandai2 wt cite gampang kat org lain ssb ade yg lebih mengetahui.


p/s:tq kpd 1st follower sayer

coming soon.....perlis dan papadom!!

5 comments:

Fifi Rahmat said...

ahaha. seperti dia yg lebih tahu kan?
i pun xtahu asal usul nasi kandaq u
am i the 1st follower?

arie said...

hahaha.gaban killer lawak~!

gabangaban said...

fie.ure the 1st
izzy.moskito killer!

chan said...

hahaha.ap ni brand ubat nyamuk pon tau.

gabangaban said...

itu fumakila la babe